Wednesday 14 November 2007

Season Highlits - Chapter Two

V prvem povstu o pregledu sezone smo prišli vse do Ameriške - Lagune Sece. Do konca nam je ostalo še sedem dirk, pa pojdimo kar lepo po vrsti. Po končanem rednem delu je pred dirko v Češkem Brnu dirkače čakal odmor, na katerega pa je Casey odšel s štirinštiridesetimi točkami prednosti pred Valentinom, ni kaj prednost je bila velika. Večina ekip in dirkačev je premor izkoristila za počitek in nabiranje novih moči, medtem ko so pri ekipi Yamahe že pospešeno testirali nov motor, ki naj bi ujel Ducatija. Češko dirkališče Brno, je poznano kot hitro, zatorej je bilo nekako pričakovati ponovno zmagoslavje Stonerja, kar pa smo seveda tudi dobili. Za presenečenje je poskrbel le John Hopkins, ki si je z odlično vožnjo privozil 2 mesto.

Wheeler Hopkinsa, ko si je z odlično vožnjo privozil 2 mesto

7 zmaga Caseya v sezoni 2007

Le zakaj je toliko gledalcev na češkem, zaradi spodnjega seveda!!

Lepota čeških deklete po domače bejb, daje že od nekdaj še dodaten zanos k ogledu dirk v živo na Češkem!


Italijanska meka motociklizma je bilo naslednje prizorišče dirkačev. Dirkališče Misano, ki je le streljaj od Rossijevega doma, je letos prvič dočakalo svojo premiero. Misano je eno najpočasnejših in tehnično zelo zahvetnih dirkališč, kar pa na kožo pisano Valentinu, saj je na tem dirkališču preživel svojo mladost. Za zanimivost naj povem, da so dirkači letos tukaj vozili v nasprotni smeri kot ponavadi. Na tisoče pristašev rumene barve in Valentina se je zbralo v nedeljo, prav vsi pa so domov odšli sklonjenih glav, saj je Rossi že po nekaj krogih odstopil zaradi okvare motorja, zmago pa mu je na domačih tleh odnesel kdo drug kot Casey in si s tem na stežaj odpru vrata do svojega prvega naslova.


Stonerjev wheeler ob zmagi na Rossijevih domačih tleh

Razočaran Valentino počasi dojema, da je sezona izgubljena

Pojavila so se ugibanja, zakaj so pri Yamahi toliko tvegali. Saj je Valentino začel s povsem novim motorjem in tudi kaj kmalu končal ob stezi. Sledilo je še eno počasno in tehnično zahtevno dirkališče Estoril na Portugalskem. Končno smo na vsto spet prišli navijači Doktorja, saj je Valentino spet stal na najvišji stopnički in tako ekipa, kot navijači smo se te zmage veselili kot otroci nove igrače! Veselje pa ni trajalo dolgo, saj je za Portugalsko prišla monsunska Japonska in z njo tudi težke razmere na dirkališču Montegi. Samo dirkališče je pisano na kožo veteranu Lorisu Capirossiju, saj je kot prvi tvegal in zamenjal motor z nastavitvami za suho stezo in tako ponovil lansko zmagoslavje. Na Japonskem pa smo tudi dobili novega svetovnega prvaka Caseya Stonerja, saj je 6 mesto zadostovalo za osvojitev naslova, čeprav so bile do konca še 3 dirke.

Vesel kot otrok, ob zmagi na portugalskem

Obraz ki vam pove vse

Casey z mehaniki ob osvojenem
naslovu svetovnega prvaka

Loris je nasmejan ob vsaki zmagi

Čeprav je bil naslov že oddan, so nas čakale še tri dirke na katerih je dve zmagi pobral Casey. Tako je prvič zmago osvojil na domačih tleh na Philip Islandu in s prepričljvo vožjno od štarta do cilja še v Maleziji. Na zadnji dirki v Španski Valenciji pa je slavil domačin Dani Pedrosa. Tako se je nekako razpletla letošnja sezona 2007, nekateri bi rekli, da je bil Valentino spet veliki osmoljenec sezone. Čez celo leto so ga pestile težave z gumami in počasno Yamaho, ob koncu pa je na sobotnih kvalifikacijah v Valenciji še hudo padel in štartal iz zadnjega mesta. Se z zlomljenim zapestjem počasi prebijal do točk, nato pa mu je odpovedal motor in kočno drugo mesto je osvojil Dani Pedrosa za pičlo točko pred Valentinom.

Valentino je dal vse od sebe za 3. mesto na Philip Islandu

Zmaga na domačih tleh, ki Caseyu pomeni največ

Prizor, ki smo ga gledali večino letošnjih dirk,
ta je iz Malezije

Pedrosi je le uspelo zadovoljiti Španske navijače

LP Grega

3 comments:

  1. mal premal fotk od bejb si vkluču :) drugič pričakujem več pomanjkljivo oblečenih deklet! :D

    sm neki slišu, da gre rossi k ducatiju :) a je to res?

    ReplyDelete
  2. Ne ne Rossi ostaja pr Yamahi, ma pogodbo do 2008. So pa menda želje da bi odšel k Ducatiju, sam jst pravm samo menda in ne vem kje natančno so to pobral, ker saj jst nism nikjer vidu te Rossijeve izjave, ki pa je zame precej sumljiva. sumljiva pa zato, ker v svoji knjigi umenja ducati v svoji in nikakor v smislu delodajalca! Drugač pa pustimo se presenet't, sicer pa dvom'm da bi zdele ducati hotu Rossija ker ma odličen paket Stoner-Melandri

    Drugač pa je tud v pripravi povst o grid girls =)

    ReplyDelete

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava brez dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 300€ na enoto