Monday 1 October 2007

Mi smo pa DRŽAVNI PRVAKI

Le kaj reči, kot premagali smo celotno slovenijo, tako na igrišču kot izven igrišča, saj si nobeden, ki se vsaj nekako spozna na Baseball in Softball ni mislil, da bomo letos osvojili krono.


Vse skupaj se je začelo 9.9.07, ko smo v Škofji Loki premagali tako rekoč državno reprezentanco ( združeni lanski prvaki in podprvaki ) in se s to zmago neposredno uvrstili v finale. V finalu smo se tako pomerili z ekipo Golovca, ki pa že nekaj časa ni stala na najvišji stopnički. Finale se je igralo na 3 dobljene zmage in le vprašanje je bilo, katera ekipa bo dobila odločilno zmago v gosteh. Tako smo - ekipa Lisjačkov najprej igrali pri Golovcu in že prvo finalno tekmo zmagali z končnim rezultatom 12:4 in napovedali, da letos mislimo resno, da osvojimo državno prvenstvo, čeprav tega nobeden ni pričakoval. Torej naslednji dan, naslednja tekma, ki je bila za nas nekako odločilnega pomena. Golovec je na hitro povedel, nam pa nikakor ni uspelo izenačiti, kaj šele povesti. Končno se nam je v 8 iningu uspelu prebiti na 2-2. Tekma je bila vse skozi bolj živčna in napeta, saj bi za nas zmaga pomenila tako rekoč že osvojeni naslov. Zaradi izenačenega rezultata smo presegli omejeno število 9 iningov in se podali v podaljšano igro. Z napadalno in požrtvovalno igro, nam je v 11 iningu uspelo povesti 4:2. S tem rezultatom smo tudi zmagali, saj ekipi Golovca ni uspelo, da bi izenačili, kar je pomenilo skupno vodstvo 2:0 v finalu državnega prvenstva in manjkala nam je le še ena zmaga do osvojitve naslova! Tretja in za nas odločilna tekma se je odvijala na našem domačem igrišču. V tekmo smo se podali napadalno, saj smo hoteli kar najhitreje povesti in si nabrati razliko 10-ih ali več točk, da bi lahko tekmo končali že v 7 iningu. To nam je nekako tudi uspelo saj smo tudi tretjo tekmo zmagali z rezultatom 11-1 in tekmo končali predčasno v 8 iningu in slavje se je lahko začelo. Letošnji naslov je za klub Kranjskih Lisjakov tako že 5 naslov državnih prvakov.

Še tole ining je del igre v katerem se ekipi zamenjata v napadu in obrambi

Tekmo smo odigrali v lepem sončnem vremenu =)


Hesus v pripravljenosti za met


Maraula na batu


Miha prejema čestitke ob zadetem 3 run Home Runu


No pa še jst, čakam da začnemo z igro


Zaradi razburljive igre je sodniku zastal dih,
ne sej ne žogico je fasu v pleksus =)



Da je bilo letos eno najbolj uspešnih let v našem Baseball klubu govori podatek, da smo letos osvojili kar dve lovoriki. Poleg že omenjene je letos tudi Lisičkam uspelo premagati vse in so tako po več drugih mestih končno osvojile naslov državnih prvakinj!


Softball ekipa Lisičk s trenerjem Maraulo

6 comments:

  1. čestitke še z moje strani :) morm rečt, da je blo zadnjo tekmo zanimiv gledat, prvi dve pa na žalost nism uspel pridn spremlat ;)

    zanimiv efekt na spodnji fotki :) ker efekt si to uporabu?

    ReplyDelete
  2. Tud jst čestitam za naslov, hkrati pa še enkrat sprašujem: Kdaj bo zmaga "splavila" tudi po naših grlih? :))

    ReplyDelete
  3. Grega morm rečt pohvalno;)kok si fensi u UNIFORMI:D:D al kk se temu reče:)hehe čau amandica

    ReplyDelete
  4. 10 krivoverskih zapovedi:

    1. Apelirava na apelirance in apeliranke.
    2. Peljeva se in sva zapeljala.
    3. Gledam ga in gleda me.
    4. Nikomur nismo ničesar dolžni, vendar vse, kar imamo, dobimo na puf!
    5. Janez je kdor Jože ni!
    6. Šlic zapirajoče dvigaje si priznam: Nalijmo si čistega vina!
    7. Vino puro cazzo duro!
    8. Namumutan ta ka!
    9. Ni vsak Žontar!
    10. Ni vsak Jamnik!

    ReplyDelete
  5. Fuzbal začni špilat peder!

    ReplyDelete

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava brez dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 300€ na enoto