Wednesday 17 October 2007

Človek ptica?

Že od nekdaj vsakega človeka, ki vsake toliko časa rad pogleda v nebo, zamika da bi lahko letel kot orel. Na žalost nam ljudem s pomočjo raznih pripomočkov, zakoni fizike tega ne dovoljujejo, vsaj na varni stopnji ne. Pa vendarle so se pred nekaj časa našli ljudje, ki so v sanjah sešili nekakšno ptičjo obleko, ki dandanes pravzaprav obstaja. Če verjamete ali ne smo Slovenci pravzaprav je podjetje BetoTex eno izmed največjih izdelovalcev teh oblek na svetu. Edino kar še rabite je nekaj poguma ter visoka pečina ali pa skok iz aviona. Ne verjamete, poglejte si tole!!



Ali pa let nad ledenikom:





Tako imenovana ptičja obleka oz wingsuite

Ni kaj treba je priznat fantje majo jajca. To pa ni edin način, ki ga ljudje poznamo za letenje. V neodvisni državici Švici se je nekaj ljudi izmislilo krila na reaktiven pogon. Stvar deluje, če človeka s temi krili spustimo iz določene višine potem pa gas in postaneš jet-man.

Leteči Švicar oz Švicarski Jet-man

Od blizu

Od daleč, v polnem zagonu

Sledi še video demonstracija:

2 comments:

  1. to me mal na stare cajte spomne :)

    matr, bo treba it še kdaj se z aviona dol vržt :)

    ReplyDelete
  2. No, jst bom kar javno priznal, da me je tega strah!

    ReplyDelete

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava brez dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 300€ na enoto