Wednesday 4 July 2007

Polovica sezone je mimo






Že imate favorita, če ga še nimate se podvizajte, saj je polovica motoGP sezone že mimo in kmalu se bo potrebno odločiti na koga staviti za končno lovoriko. Izbirate lahko med dvema dirkačema Avstralcem Caseyem Stonerjem in Italijanom Valentinom Rossijem, saj si je Avstralski kenguru pred Špancem Danijem Pedroso, ki je trenutno tretji v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, nabral že 66 točk prednosti. Da je letošnja sezona res posvečena le Doktorju in Stonerju potrjuje podatek, da sta skupno od 9 dirk odnesla kar 8 zmag ( Valentino 3, Stoner 5), edini, ki se mu je uspelo umešati med njiju je Avstralec Chris Vermeulen, ki je ne VN Francije dokazal, kako dober je v dežju in za sabo uspel pustiti prav vse v karavani. Tudi Rossi priznava, da je Ducati letos odličen, zato je bila zadnja zmaga na Nizozemskem dirkališču Assen, še kako dobrodošla za ekipo Fiat Yamahe, ki na Japonskem že pospešeno razvija nov motor, s katerim bo Rossi najverjetneje dirka na VN Češke in tako poskušal ujeti prehitrega Caseya.


Kaj pa aktualni svetovni prvak Nicky Hayden?
Kot kaže se prebuja tudi Kentucky Kid, saj je na zadnji dirki zabeležil zanj letos odlično 3 mesto. Zatrjuje, da je našel pravi občutek za vožnjo 800 kubičnega motocikla, saj kot vemo je imel letos veliko težav z stilom svoje vožnje in razumevanjem odzivanja novega motocikla. Vztrajnost in trdo delo, sta ga popeljala do tako željenih stopničk, saj je konec - koncev Hayden zadnjih nekaj mesecel biv bitko s samim seboj.Torej se lahko nadejamo, da bo tudi letos na domači dirki v Ameriki na dirkališču Laguna Seca pripravljen odvzeti zmago Stonerju ali Valentinu.


G.V.

No comments:

Post a Comment

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava brez dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 300€ na enoto